Friday, April 30, 2010

Interesant despre Consulul General al Romaniei in LA acuzat de frauda

"Razboi pe coasta de vest a Americii. Catalin Ghenea, Consulul General al Romaniei la Los Angeles, acuzat de frauda.

.....Jurnalistii investigheaza activitatea echipei consulare care se deplaseaza periodic in Phoenix Arizona, pentru a rezolva problemele consulare ale romanilor din zona. In cursul acestor deplasari, consulul si echipa care-l insoteste, isi desfasoara activitatea intr-un birou pus la dispozitie gratuit, de catre biserica baptista “Happy Valley” din Phoenix. Potrivit declaratiilor pastorului si membrilor consiliului parohial, biserica Happy Valley nu a solicitat si nu a primit niciodata bani de la reprezentantii cosulatului din LA. Motivul pentru care biserica a oferit acest spatiu a fost ca “asa este crestineste si in acest fel, biserrica face un serviciu comunitatii locale, scutindu-i de deplasarea pana la sediul Consulatului Roman din LA.”

Cu toate acestea, cetatenii romani care au apelat la serviciile consulare in aceasta forma si locatie, declara ca au platit reprezentantilor consulatului “o taxa de intrare” in valoare de 20$ cash, pentru care nu au primit chitante si nu li s-a oferit nici un fel de serviciu. Consulul Catalin Ghenea a motivate acesta taxa in fata cetatenilor, prin obligatiile pecuniare pe care le are consulatul fata de biserica gazda. Echipa consulara sustine ca din acesti bani plateste o contributie bisericii, in contra-partida cu inchirierea biroului pus la dispozitie de biserica Happy Valley. Analizand logic aceste declaratii, este usor de tras concluzia ca cineva minte!

Aceste aspecte sunt semnalate Ambasadei Romaniei de la Washington, Ministerului Afacerilor Externe si opiniei publice din SUA si Romania. Adrian Tudorache, secretar politic la Ambasada Romaniei din Washington DC, declara ca institutia pe care o reprezinta va lua o pozitie oficiala dupa o analizarea aspectelor semnalate de jurnalisti.

Romanii din Arizona il acuza pe consulul Catalin Ghenea si echipa lui din LA de frauda, comportament suburban, insusirea de foloase necuvenite si ameninta autoritatile romane, ca vor muta scandalul in presa Americana si-l vor face cunoscut si autoritatilor SUA, daca institutiile sus numite nu vor solutiona conflictul..."
Mai multe informatii puteti afla in articolul din care am luat acest extras si care poate fi gasit aici.

No comments:

Post a Comment