Friday, September 18, 2009

Spitale din America


Nu demult am avut niste complicatii cu o piatra la rinichi care m-au trimis la camera de urgenta...nu o data ci de doua ori. Peste cateva saptamini am primit o scrisoare in care mi se multumeste ca am fost la spital la ei si in care promit sa ofere in continuare servicii excelente pacientilor care intr-un fel sau altul vor ajunge in acest spital. M-a impresionat scrisoarea lor si am fotografiat-o ca sa v-o arat si voua.

6 comments:

  1. Un lucru marunt care inseamna foarte mult.
    O sa mai curga multa apa pe Bega inainte de a vedea asemenea gesturi in sistemul medical romanesc.

    ReplyDelete
  2. Sunt de acord cu tine, dar in acelasi timp nu le-ar lua mai mult de 10 minute nici in Romania sa creeze un template de scrisoare care sa fie trimis pacientilor care au fost la spital. Este mai mult o chestie de lene eu zic...din pacate.

    ReplyDelete
  3. Daca ar fi o chestie de lene, ar fi usor de rezolvat. Ar fi destul ca un spital sa ia initiativa, pe urma si alte spitale ar urma exemplul. Cred ca este o chestie de mentalitate. Cind atentia doctorilor si asistentelor este direct proportionala cu suma de bani platita ca spaga, se deviaza de la intentia de baza, aceea de a oferi nivelul cel mai ridicat de grija si nu acela de acumulare de venituri ilicite personale ale celor in discutie. In Romania este plata inainte, ca si la stim noi cine... Aici, indiferent de posibilitatile materiale, grija este aceeasi. Adevarat, costurile sint mari in cazuri fara asigurare, dar fiecare clasa sociala are optiunile ei (medicare, medicaid, fundatii non-profit).
    Fara sa o mai lungesc, totul se trage de la comunism, si transformarea nu se va produce daca nu schimbam modul de abordare a relatiei doctor-pacient.

    ReplyDelete
  4. Ai dreptate, dar in acelasi timp sunt 20 de ani de cand a cazut comunismul, deja o noua generatie a intrat in sistemul medical, deci ei ar putea face ceva ca puna lucrurile in ordine nu crezi?

    ReplyDelete
  5. Corect. Lipseste efortul colectiv sau motivatia personala?

    ReplyDelete
  6. As zice ca lipseste initiativa :D

    ReplyDelete