Thursday, January 28, 2010

Obama State of the Union address

Presedintele ales s-a adresat natiunii in The State of the Union Address.
Obama a dovedit inca o data ca este un politician de exceptie, un speaker extraordinar si un presedinte foarte abil. A atins multe puncte importante in adresa cum ar fi oprirea exportarii muncilor americane peste ocean, faptul ca India si China avanseaza continuu si ca America cam sta pe loc, faptul ca educatia este extrem de importanta si ca va investi bani in educatie, faptul ca au stabilizat economia si ca au taiat o gramada de taxe pentru familiie cu venit mediu, faptul ca vor ingheta bugetul guvernului pentru trei ani ca sa poata plati deficitul. La toate chestiile pozitive facute de el si guvernul lui, nici un republican nu s-a ridicat sa aplaude ceea ce mi s-a parut aiurea avand in vedere ca tot ce s-a facut s-a facut pentru America si nu pentru partidul democrat, dar ma rog. In general toate spuse de el fac sens si dupa cum a spus si el lupta si ranchiuna dintre republicani si democrati ar trebui sa se opreasca si in loc sa se critice unii pe altii ar fi bine sa puna mana si sa gaseasca solutii pentru omul de rand.
Mi-a placut speechul si as putea spune ca este un presedinte care se ridica la adevaratul calibru pe care ar trebui sa il aiba un presedinte american.
Pentru mine personal sunt niste chestii pe care le-a facut in politica externa care m-au turn off ca sa zic asa in a vota pentru el, dar mai are inca 3 ani din presidentie care in politica inseamna cat o viata de om, deci inca nu am luat decizia daca este un presedinte bun sau nu.
Nu sunt nici democrat nici republican, cred in America si voi vota pentru cine este bun ca ca lider al tarii in care locuiesc si care mi-a dat atata bine.
Una din parti care mi-a placut a fost asta:
"You see, Washington has been telling us to wait for decades, even as the problems have grown worse. Meanwhile, China's not waiting to revamp its economy; Germany's not waiting; India's not waiting.

These nations, they're not standing still. These nations aren't playing for second place. They're putting more emphasis on math and science. They're rebuilding their infrastructure. They're making serious investments in clean energy because they want those jobs.

Well, I do not accept second place for the United States of America"

No comments:

Post a Comment