Tuesday, May 25, 2010

Ganduri

Sunt plecat de cativa ani buni din tara, dupa cum am mai scris. Unii pot spune ca sunt plecat de o gramda de timp altii probabil considera ca inca nu este indeajuns pentru a spune ca sunt membru diaspora...una peste alta asta ma intereseaza mai putin. Ma uit in jur la diverse comunitati: italiene, grecesti, mexicane, franceze, germane si cu invidie vad cum s-au organizat si au creat ceva care sa le ajute imaginea in America cat si in Europa. Tot cu admiratie ma uit la comunitatea de romani pocaiti de aici din Seattle si spun palaria jos la cum s-au organizat (in jurul bisericii este adevarat) si au reusit sa fie cei mai prosperi dintre romani. Au reusit prin excelenta organizare sa devina nu numai o forta economica dar si o forta politica in America, ultimul succes fiind votul in bloc pentru candidatul la Parlament pentru diaspora americana.
Am cautat o organizatie bazata pe onoare, patriotism si respect care sa organizeze scoli si programe in Romania. Romania trebuie blondita...da, ati auzit bine, blondita pentru ca altfel ne pierdem integritatea ca romani, integritatea de oameni muncitori si mai ales respectul in lume, care sincer sa fiu exista din ce in ce putin. Devenim din ce in ce mai balcanici, mai mediteraneeni si asta ne dauneaza. Cu fluxul oamenilor muncitori in strainatate riscam sa avem in tara numai drojdia smecherilor si golanilor care se vand atat pe ei cat si tara pe nimic.
Din pacate o astfel de organizatie este probabil prea de moda veche si nu am avut posibilitatea sa o gasesc, totusi sper sa existe oameni patrioti si curajosi care sa inceapa asa ceva...

Ganduri

No comments:

Post a Comment