Wednesday, August 17, 2011

Pacala si Tandala

Duminica am fost invitat intamplator la petrecerea zilei de nastere a unei cunostinte care a hotarat sa isi sarbatoreasca ziua in casa unei prietene care isi aniversa ziua in aceasi luna. Am facut un mic research ca sa aflu cine este aceasta persoana si am descoperit ca este canadiana. Hm, un mare steag rosu dar am spus ca hai sa fac un efort si sa trec peste prejudecatile proprii pe care le am impotriva canadienilor dupa 15 ani de locuit acolo si sa merg. Ajungand acolo si intrand in discutie cu sotul gazdei am ajuns la concluzia solida ca ar fi trebuit sa ascult de steagul rosu si sa evit sa merg in casa acestor tipic ingamfati, tarani bigoti canadieni. Ceea ce a fost bine, a fost faptul ca acest idiot mi-a reamintit de toate motivele pentru care am plecat din Canada si am venit in aceasta tara binecuvintata care este America. Mi-a reamintit totul de la capul sec, mintea ingusta si complexul de inferioritate pe care majoritatea canadienilor il au. Ceea ce m-a intrigat a fost totusi faptul ca pe majoritatea oaspetilor americani ii durea in fund ca taranul din Canada balacarea America in stanga si in dreapta. Eu am avut macar intentia de a ii arata cat de idiot este indicandu-i faptul ca daca este asa de bine in Canada de ce s-a mai mutat in America. Americanii in schimb au ignorat total ce zicea el, ceea ce m-a pus putin pe ganduri in felul cum ii vedeam eu pe americani in general. Ori au avut o atitudine a invingatorului de genul cainii latra ursul merge, ori sunt niste umili carora le este rusina sa zica ceva. As zice ca mai degraba prima varianta este valida, pentru ca de douazeci de ani de cand locuiesc aici nu i-am vazut niciodata pe americani sa ii doara in cur de canadieni...mai degraba invers.

5 comments:

  1. Sa inteleg ca ai fost Pacala atatia ani?
    Cu atitudinea asta fata de alti oameni, indiferent ce natie sunt nu ma mir ca ai ramas tot Pacala.
    Daca tot esti tu atat de destept si canadieni sunt prosti, de ce merge economia Canadei mai bine decat cea a US? Daca unul zice ceva de rau despre "minunata" America sari in sus ca titirezu'. Stai sa vezi cand vor creste taxele, ca restul deja cresc (benzina/mancare/chirie) numai salariile merg in jos. Atunci sa te vad ca minunata tara mai este asta. De ce are US asa mare Debt? De "dastepti" ce sunt ei de americani. In curand parca vad ratingul mergand mai in jos, sa vezi atunci ce bine o sa iti fie :)

    ReplyDelete
  2. Si inca ceva.
    Cap sec si minte ingusta ai si tu, daca stai la discutii cu ei. Daca erai destept refuzai politicos si gata.
    Acum cateva luni, cand lucrai la Microsoft asa laudai compania aia, acum asta noua e numai lapte si miere iar aia veche e cea mai nasoala companie unde ai lucrat. Ce penibil esti.

    ReplyDelete
  3. Touche :) daca citesti cu atentie Pacala sunt americanii si Tandala sunt canadienii...dar ma rog o poti lua cum vrei tu lol.
    Canada nu o duce bine deloc, de aia se muta toti aici. In Canada au chiar un proverb referitor la asta, atunci cand America raceste, Canada stranuta!
    Canada este demult, mult inaintea americii vanduta chinezilor, deci nu stau eu sa o plang, am trait acolo si am vazut cat de "bine"este.
    Microsoft este lapte si miere, am invatat imens acolo si standardele mele s-au urcat super sus datorita lor. Inca consider Microsoft o companie excelenta pe care as recomanda-o oricui ca punct de pornire. Politica indienilor si a altor natii imigrante de acolo de a se promova numai intre ei, nu impiedica pe nimeni sa invete si sa avanseze in ceea ce stie. Microsoft este o buna trambulina si scoala de a invata cam cum merg lucurile in IT.

    ReplyDelete
  4. Si trebuia sa te lauzi inca o data cati ani ai stat tu acolo. Din cate observ ai stat degeaba, nu ai realizat nimic acolo. Cunosc destui care au casa acolo si o duc bine, nu se plang toata ziua ca tine. Si au mai putini ani de Canada decat tine, poate chiar jumatate din cati ai avut tu. Stiu persoane in Canada aia naspa care dupa doar 7 ani au casa, 2 masini si merg destul de des in vacante.

    Iar referitor la cunostintele tale despre Canada Debt, iar esti pe langa subiect, nu ai nici cea mai vaga idee despre ce vorbesti.
    Uite aici cat debt are Canada:
    http://www.debtclock.ca/
    Zice asa: "Your Share: $16,000"
    Vezi si la US aici:
    http://www.usdebtclock.org/
    Dupa cum vezi, per US taxpayer este: $130,000.
    Un calcul simplu, avem de 8 ori mai mult debt decat Canada.
    Referitor la Microsoft, ce ai vrea sa puna un indian o vorba buna sa avansezi tu? De ce sa nu isi ajute natia lui, tu ai ajuta un indian daca situatia era inversa?

    ReplyDelete
  5. Am uitat, vezi la US Debt pe site, jos in partea dreapta: "Food Stamp - 47 milioane"
    Pai nici in Romania nu avem atatia saraci (procentual vorbesc) la cati stau aici pe Food Stamps.
    Asa minunata tara, cu asa multi asistati (lenesi mai pe romaneste), ce sa spun, traim intr-o tara de vis.

    ReplyDelete