Wednesday, March 30, 2011

Pile, Cunostinte si Relatii

M-am intrebat de multe ori daca exista vreo onoare in a primi munca prin aplicarea Pilelor, Cunostintelor si Relatiilor. La mine la munca aceasta practica primeaza in echipa in care sunt si de altfel cred ca mai in toata compania, deoarece in proportie de 95% toti s-au angajat din cauza ca sotul respectivei era prieten cu seful sau prietenul si-a angajat varul, vecinul sau alta cunostinta.
Eu pe de alta parte am aplicat normal si pana la urma taras grapis am ajuns si eu aici, dar cand am ajuns am observat ca intre timp toti verii si verisoarele s-au promovat intre ei, s-au avansat, s-au reangajat si eu trebuie sa o iau iar de la capat.
Poate deveni frustrant sa vezi ca lumea nu este angajata pe merite ci numai pe cunostintele si prieteniile pe care le au, si ma ales sa ii vezi ca isi dau ochii peste cap ca sunt mari manageri sau supervisori cand toata lumea stie ca au ajuns acolo numai din cauza relatiilor si ca de fapt nu are nimic de-a face cu ce stiu sa faca, dar cu timpul inveti sa iti vezi de munca, sa primesti cecul si la sfarsitul zilei sa iti vezi de viata in afara muncii. Nu am pupat in fund niciodata pentru o munca si nici nu o sa o fac acuma. Cand locuiam in Canada de doua ori am primit munca prin concurs fiind mai bun decat 1500 de candidati la test. Canada din acest punct de vedere este mai corecta avand concursuri pentru angajare si in felul asta evitand nepotismul asa de prevalent in America.

2 comments:

  1. Imi pare rau sa aud asta. Speram ca aici e altfel. Asta e unul din motivele pentru care am zis ca nu m-as intoarce niciodata in Romania. Eram satula de nepotisme si de favoritisme si de persoane cu IQ zero care ajungeau in functii de conducere. Marea mea satisfactie a fost ca fiecare job pe care l-am avut, l-am obtinut prin merite proprii, fara interventiile nimanui.

    E bine daca reusesti sa-ti vezi de treaba si sa ignori ce se intampla in jur. Eu sunt mai slaba de inger :)

    ReplyDelete
  2. Este la un nivel mai mic ca in Romania, dovada sta in mine si in altii ca mine. Nu cred ca in Romania as fi realizat nimic din ceea ce am realizat aici. Nu imi place sa pup in fund, nu pot sa dau spaga si nici nu pot sa mint. Nu imi place sa ma fac dator pe la altii, nu imi sta in fire, deci in Romania as fi fost mort :D

    ReplyDelete