Friday, March 12, 2010

Viata

Zilele trecute vorbeam cu un coleg de munca care din cauza ca are niste probleme cu baiatul lui care este la varsta adolescentei ;) a luat o sesiune cu un psiholog pentru a incerca sa inteleaga ce se intimpla cu copilul si de ce nu se inteleg. Nu intru in detalii dar o chestie foarte interesanta spusa de psiholog a fost urmatoarea. Oamenii in general trec prin trei stadii de acceptare in viata. La inceputul vietii ne traim viata cautand sa ne facem acceptati de catre parintii nostrii, urmatoarea treapta este cand ajungem la adolescenta/maturitate cand fiecare incearca sa caute sa fie acceptat de cei din jur, prieteni, sefi, cunostinte. Unii sunt intepeniti in stadiul asta pina nu mai sunt :). Si stadiul trei la care se ajunge cel mai greu si care este cel mai satisfacator, este atunci cand ceea ce faci si cum traiesti este sa fie acceptat de TINE, de valorile care TU le consider demne de a fi acceptate.
Ceea ce mi s-a parut interesant este ca niciodata nu mi-am trait viata ca sa gasesc acceptarea altora, ci dimpotriva am cautat sa vad cat de mult ma pot challenge eu singur fiind in competitie cu mine insumi.
Ieri a fost un eveniment foarte amuzant pentru mine. Cu ani in urma am trait in Canada unde am lucrat pentru cativa ani in management unde in mod normal ma imbracam la camasa si cravata zilnic...chiar si vinerea cand era the company jeans day. In prezent lucrez la o companie de IT in care majoritatea se imbraca foarte casual fara nimic fancy, cravate, camasi sau pantaloni de costum.
Ieri am decis sa ma imbrac cu o camasa de costum si niste pantaloni mai fancy decat de obicei. Reactia celor pe care i-am intilnit pe holurile companiei a fost cel putin hilarious, oameni cu care de altfel ma intilnesc zilnic oricum dar care niciodata nu saluta, ci dimpotriva se uita de sus, au fost complet debusolati. Ei frate, ieri toti ma salutau cu respect si se uitau cu confuzie nestiind unde sa ma plaseze. Cand am venit in America din Canada am avut optiunea intre munca de consultant cu contract in care ai libertate mai mare de miscare si munca full time. Am ales-o pe cea de consultant si de multe ori uitindu-ma la superficialitate care exista in jurul meu din punctul de vedere al pupatului in fund numai ca sa fii "acceptat de ceilalti" ma bucur ca am luat aceasta decizie.
Deci morala este ca o pereche de pantaloni mai fancy, o camasa albastra si un aer superior o sa iti atraga o mare gramada de pupatori in c.r fara prea mare efort :). Vrei sa fii un follower sau un lider - este decizia ta. ;)

3 comments:

  1. :)) chiar ma miram sa nu ne asemanam si noi romanii cu americanii! si la noi la fel, daca mergi imbracat si cu un aer de superioritate esti altfel tratat!!! :D

    ReplyDelete
  2. imbracat frumos , la asta m-am referit !!! :D

    ReplyDelete
  3. Se pare ca oamenii sunt la fel peste tot :D

    ReplyDelete