Wednesday, March 17, 2010

John Howie Steak & Piano Bar

Iata ca este timpul pentru alt restaurant review. De data asta am stat local si am incercat un alt restaurant din Bravern, John Howie Steak and Piano Bar. Dupa cum spune si numele, restaurantul este propriuzis un steakhouse adica un restaurant axat in general pe fripturi si cand spui fripturi in America aproape in proportie de 99% se refera la fripturi din carne de vita.
Locatia restaurantului este foarte usor de gasit fiind in complexul metionat mai sus - Bravern. Pentru parcare exista optiunea de valet care costa in jur de 7$ plus ciubuc sau parchezi singur la subsol si nu trebuie sa platesti nimic dupa ce iti validezi parcarea in restaurant. Locuri de parcare se gasesc din belsug mai ales la ora la care am mers, 9 seara.
Pe dinafara restaurantul nu arata cu nimic deosebit, este parte din aripa de cladire care gazduieste alt restaurant despre care am vorbit aici Artisanal.
Serviciul este impecabil si este de altfel normal considerand faptul ca este considerat un restaurant cu pretentii.
Un lucru care nu mi-a placut este locatia meselor, unele mese sunt localizate ca pe un fel de hol la intrare si altele intr-o sala mai mare. Eu am fost plasat la cea de pe "hol" ceea ce nu m-a incantat prea tare avand in vedere ca nu am putut sa imi fac o impresie mai buna despre restaurant in general. Oricum la ora 9 restaurantul era plin, multa animatie dar in acelasi timp totul este facut cu clasa, in coltul barului este un pianist care canta piese de bar si old jazz, ceea ce da un aspect de clasa.
Serviciul a fost excelent, am fost servit de seful de sala la inceput, dupa care am avut chelnerul normal. Mancarea a venit servita de alti chelneri si tot asa :)
Carnea de vita folosita pentru fripturi este de trei feluri dupa cum ne-a explicat chelnerul:
1. Vita Americana de tip USDA Prime 28 day and 42 day custom-aged
2. American Wagyu de la Snake River Farms, Boise Idaho
3. Japanese Waygo(de asemenea cunoscuta sub numele Kobe).
Kobe de fapt este regiunea unde sunt crescute vacile, rasa de vaci numindu-se Waygo. Toate aceste tipuri de vaci sunt hranite cu porumb, vacile din Japonia sunt hranite cu porumb tot anul pe cand cele americane numai o parte a anului.
Porumbul face carnea sa fie mai grasa deci si mai gustoasa.
Meniul prezinta toate felurile de friptura oferite. Preturile sunt cam piperate, o friptura New York strip costand cam 50$, iar aceeasi friptura facuta din Waygo (Kobe) duce in jur de 100$.
Fiind doi, am luat doua fripturi, una americana normala New York strip si una din american Waygo beef New York strip. Diferenta de pret cam 5 dolari intre ele. Deci cea americana normala 49$ si cea din Waygo beef 54$. Fripturile vin fara garnitura.
Ca garnitura am comandat niste asparagus care a costat cam 10$ si niste ciuperci de padure gatite in sos care au dus tot cam asa 11$. Ciupercile au fost excelente la fel ca si asparagusul.
Ca aperitiv am luat o tava cu charcuterie care continea prosciutto de rata, sunca, pateu de pui, castraveciori murati, mustar, un fel de gem din berries si paine ciabatta facuta la gratar in ulei de masline - 15$. Totul foarte gustos...mai ales painea.
Fripturile au fost ok, cea americana a fost mult mai gustoasa decat cea Waygo cu toate ca ar fi trebuit sa fie de fapt invers.
Ca bautura am luat o St Pellegrino apa minerala si un Martini care a fost bun...mai ales maslinele :)
Fripturile au fost gatite cu sare de mare. Cand am cerut o solnita de sare, spre surprinderea mea am fost servit cu trei mici solnite care contineau fiecare cate un tip diferit de sare. Primul a fost sare de mare din Portugalia, al doilea sare de mare din Spania si al treilea sare neagra carbonizata din Hawaii.
Impresia generala pe o scara de la 1-10:
Serviciul - 9
Curatenia - 10
Toaletele - 7 (sunt in afara restaurantului intr-un hol comun cu Artisanal)
Atmosfera - 9 - muzica live la pian - very cool
Mancarea - 8 - fripturile bune dar nimic spectaculos pentru pretul platit
Pret - 5 - scump, chiar foarte scump pentru mancarea oferita.
As mai merge? - cu siguranta :)

No comments:

Post a Comment