Thursday, March 18, 2010

Intrebare pentru toti care citesc blogul

Ati intalnit vreodata pe cineva ca sa va impresioneze cu adevarat prin ceva, indiferent ce? Sa va zic putin despre mine, inainte de a cauta un raspuns.
Am fost/trait/locuit/vizitat in Germania, Franta, Spania, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Ucraina, Ungaria, Austria, Canada si US. In toate aceste tari tot ce am vazut au fost oameni normali, nimic deosebit. Multi cu ambitii personale si mai multi cu invidii generale si tendinte de showoff. Am intilnit si lucrat cu multimilionari, am lucrat de asemenea cu oameni simpli, doar cu cateva clase primare, am mai lucrat si cu oameni "realizati in cariera" din punct de vedere a anumitor standarde, dar pe nimeni nu am intilnit care sa spun, da, acesta este cineva care ma inspira in viata. De multe ori ne luam modelele din carti, dar ce trist este ca in viata reala aceste modele nu exista. Ma intreb sunt oare singurul care am aceasta dilema. Chiar am urcat acolo de unde nu se vede nimeni in fata mea care sa ma inspire? Nu sunt plin de bani, nu sunt in cine stie ce pozitie sociala, sunt doar un om normal care am trecut prin hell ca sa ajung aici in America. Am vazut pamantul pe fata si pe dos, viata si moartea impreuna inainte si in urma mea, am avut clipe, nu multe, cand am vazut moartea cu ochii la propriu dar am invins-o...este viata chiar asa de fara substanta. O fi adevarata zicala "fericiti cei saraci cu duhul"? Poate oamenii mai simpli nu isi pun atatea intrebari si in felul asta isi gasesc fericirea mai usor.
Deci sunt singurul, sau va vedeti si voi in aceeasi pozitie...?

3 comments:

  1. Hmmm sincer nu m-am gandit niciodata la asta, nu stiu daca am intalnit un om pe care sa il admir atat incat sa ma inspire si sa vreau sa ajung ca el. Oricum la noi sunt foarte putini oameni demn de urmat! Poate la tine in US sunt niste oameni mult mai cerebrali si diferiti fata de ai nostrii! La noi nu intalnesti decat manelari si cocalari. Oamenii de valoare, oamenii pe care ar trebuii sa ii admiram nu prea stau in tara asta unde nu sunt tratati si nu sunt apreciati cum trebuie! Deci intr-un cuvant in romania e cam greu sa iti gasesti un model demn de urmat! parerea mea ! :D

    ReplyDelete
  2. Multumesc pentru comentariu Stefan, incepusem sa cred ca sunt prea weird cu intrebarea asta dar se pare ca sunt ok :)
    Nici in America nu este nimeni de urmat, dar este la moda sa existe un role model, adica o personalitate pe care sa ti-o iei ca model in viata cand esti copil. Eu am venit destul de tanar in America (very early 20s) dar tot nu am gasit nimic. Poate nu am venit indeajuns de tanar :D.

    ReplyDelete
  3. :D, dan chiar daca nu postez tot timpul, in fiecare zi intru pe blogul tau, chiar de 2-3 ori pe zi , asa ca .... stai linistita inca nu ti-ai pierdut talentul de "scriitor":D .

    ReplyDelete