Thursday, December 3, 2009

SALUTUL, lipsa de respect, proasta crestere si complexul de inferioritate

Ce este salutul? Salutul este o forma de schimb de politete intre doua persoane.
Ce este considerat un salut? in general o scurta inclinare a capului urmata de un salut verbal sau nu.
Ce sunt nesimtirea, lipsa de respect, proasta crestere si complexul de inferioritate? Cand vine vorba de salut toate aceste lucruri se strang impreuna si devin un tot unitar. Mai exact ma refer la oamenii pe care ii cunosti si care te cunosc destul de bine si pentru un motiv sau altul, numai de ei stiut, cand te intilnesc in public evita sa te salute. Situatia se schimba radical cand te intilnesti cu ei si nu este nimeni imprejur.
Salutul nu are nimic cu statutul social pe care il ai sau cu cat respect vei primi in schimb, dimpotriva nesalutand te coboara la nivelul de taran si iti scade respectul pe care alti oameni l-ar avea pentru tine. Daca esti confident in cine esti atunci esti confident si in deciziile pe care le iei de fata cu altii. Daca iti este rusine sa saluti un cunoscut sau un compatriot numai pentru ca iti este rusine cu ce o sa creada cei din jurul tau atunci ai un sever complex de inferioritate pe care ar trebui sa ti-l analizezi.
Cum sa tratam acesti indivizi? Simplu – aplicam regula celor trei. Daca ai incercat de trei ori sa ii saluti in public si ti-a evitat privirea sau te-a evitat pur si simplu, atunci ii tai de pe lista salutatilor.

Numai bine dragi prieteni – Salut!

3 comments: